Teknik

TEKNIK


Her finder forskellige supplerende oplysninger, der kan være relevante i ofrhold til etablering af et solcelleanlæg. F.eks. kan du her finde oplysninger om hvor meget energi fra solen der tilfalder de forskellige regioner i  Danmark. Vi vil løbende supplere med andre oplysninger, der kan have betydning , efterhånden som vi støder på dem, eller får tid til at sætte dem på siden

Solens energi over Danmark


Solen skinner jo ikke ligemeget over alt i Danmark, nogle er mere begunstigede end andre,  F.eks. er der en grund til at man kalder Bornholm for "Solskinsøen", ligesom Skagen og Læsø også får rigtig mange solskinstimer. Det skyldes dels Atlanterhavet og de Norske fjelde og deres evne til at få fugtigheden ud af luften igen, og dels den Jyske højderyg, der også lige kan klemme et par dråber ud hist og her,


På kortet her til højre, kan du få en ide om, hvor mange solskinstimer dit område er tildelt.


Dette skal man huske når man vurderer forskellige tilbud man støder på, mange oplyser deres udbytte ud fra nogen af de bedste lokationer i Danmark, og det giver jo ingen mening. Det handler om hvor meget energi du kan forvente at få netop der hvor du bor. Du får alligevel ikke lov til at trække et kabel fra Bornholm.....helt bortset fra at al energien så ville gå tabt i kablerne, længe før de nåede Lolland-Falster.


Nogen kender måske udtrykket "det mørke Jylland", og det får pludselig en helt anden mening, når man ser på kortet, for ganske vist er dette område nærmest helt gult, men det dækker desværre over den mindste mængde energi fra solen som udtrykkes i antal KWh/m2/år, eller sagt på en anden måde, det  mindste antal solskinstimer, beklager venner ;)


Man skal dog ikke fortvivle selvom man måske ikke lige bor på Solskinsvej på Solskinsøen, forskellen er trods alt kun ca. 20%.